Recension av ”Se det osynliga”

Se det osynliga

Berättelser om övernaturliga fenomen

Se det osynliga
Anita Barker Andersen
OmegaSkrift 2014

I tio år har Anita Barker Andersen skrivit krönikor om händelser hon själv varit med om och berättelser från människor som hon mött. Ofta har krönikorna en ton av det himmelskt övernaturliga. Många berättelser handlar om änglavakt och änglars hjälp, om fantastiska helandemirakel eller varför inte dråpliga Gudsingripanden i människors liv.

Nu har hon samlat 48 krönikor i sin nya bok ”Se det osynliga”. Många av krönikorna kompletteras även med bilder. Samtliga krönikor har tidigare publicerats i tidningen Junia, och många av texterna har även varit införda i Inblick.
Trots att Anita Barker Andersen bara har två procents syn så tycker jag att hon verkar se mer än de flesta. Hon har en fantastisk blick för andliga skeenden och för Gudsingripanden i vardagen, och det är sällan jag blir så uppmuntrad som när jag läser hennes texter.
Anita konstaterar att media dagligen fyller oss med elände och att det negativa nyhetsflödet påverkar oss mycket mer än vad vi tror.
”Jag har valt att fokusera på det som är positivt i min omgivning. (…) Trots mörker finns det ljus och trots hopplösheten finns det hopp. Det är där jag vill befinna mig, i en värld fylld av möjligheter och förhoppningar, en värld som inte alltid är synlig för våra fysiska ögon. Och kanske behöver man ha ett annat seende för att upptäcka den.” skriver hon i förordet.
De korta och Jesusfokuserade texterna gör att boken passar utmärkt som andaktsbok att konsumeras i små portioner, som present till den som är intresserad av nyandlighet eller varför inte som högläsningsbok för barnen. ”Se det osynliga” bjuder nämligen på fantastisk läsning, som uppmuntrar, inspirerar och som ger tro, hopp – och glädje.

EVA RUDERSTAM